☰ menü
Induló tanfolyamok
 • Tanfolyamok

  B autójogsi, C teherautó és motoros AM, A1, A2, A

  e-learning KRESZ képzés KEZD EL MÉG MA!

   

  B autójogsi és motoros AM, A1, A2, A tantermi KRESZ képzés

  2024. március 12. - Szombathely

  délutáni képzés 

   

  Hősképző - Szombathely

  közúti elsősegélyvizsgára felkészítő képzés

  2024. március 2. és 3.

  (szombat és vasárnap délelőtt)

   

  Belvízi vitorlás és motoros kisgéphajó képzés

  Tanfolyam tervezett indulása: 2024. tavasz - előkészítés alatt -  Szombathely

   

  StopStress - Szombathely

  Stressz kezelésre felkészítő workshop

  2024. március 4.

  (hétfő délután)Közúti elsősegély vizsga – kinek, mikor kell és miért fontos?

GYIK » Közúti elsősegély vizsga – kinek, mikor kell és miért fontos?

Bármelyik kategóriára szerzed meg először a jogosítványod (AM, A1, A2, B, C), akkor közúti életmentésből vizsgát kell tenned, amire alaposan fel kell készülnöd. Csak az első kategóriához és csak egyszer kell vizsgáznod.

 

Ez egy nemzetközi rendelkezés, tehát minden európai országban ez így működik.

A vizsga elméletből és gyakorlatból áll.

Az elméleti részt nagyszerűen meg tudod tanulni az online kiegészítő elsősegély anyagunkkal, amit az online KRESZ-hez tudunk adni, kizárólag a KRESZ-re is hozzánk beiratkozóknak.

A gyakorlatot a monitorról nem lehet elsajátítani. Ehhez bizony egy gyakorlat orientált workshopon, tréningen „kell” részt venned; - mert az világos, hogy a sebkötözéseket, a műfogásokat, az újraélesztést csak gyakorlatban lehet elsajátítanod. Persze a vizsga nem tanfolyamköteles, csak drága: 8200 forint és a Vöröskereszt szervezésében történik.

A gyakorlati felkészítőnk a Hősképző. Általában 2-3 havonta szervezzük, maximált létszámmal, szombat és vasárnapi napokon és elsődlegesen a NATI Autósiskola tanulóinak. Aktuális tudnivalók, a www.hoskepzo.hu oldalon találhatók.

Szerintünk a legfontosabb tudás, az elsősegély. Mert nem csak a közútón, és nem csak mások életét tudod megmenteni ezzel az ismerettel, hanem akár otthon, a sajátod, vagy a szeretteid életét is megmentheted és az életben nagyon valószínű, hogy lesz sajnos lehetőséged az életmentésre.

Beiratkozás után, lehetőleg a leghamarabb kezd meg a felkészülést és a legkorábbi gyakorlati alkalomra gyere el, azt javasoljuk. A vírus krízis az elsősegély felkészülést és a vizsgáztatást is ugyanúgy érinti!

 

Figyelem!

Nem kell közúti elsősegély vizsgát tenni, tehát felmentést élveznek a 31/1992. (XII.19.) NM rendelet 2. § (1) szerint:

 

2. § (1) Az elsősegélynyújtásból előírt ismeretek megszerzését - végzettségükre tekintettel –

az orvostudományi egyetemeken végzett orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek,

az állatorvostudományi egyetemeken végzett állatorvosok, továbbá

az egészségtudományi alapképzésekben (főiskolai) képzésekben (diplomás) ápoló, védőnő, dietetikus, gyógytornász, mentőtiszt, szülésznő, közegészségügyi felügyelő, járványügyi ellenőr, egészségügyi szakoktató, intézetvezető szakképzettséget tanúsító oklevelet szerzettek, valamint

az egészségügyi iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli szakképzésben állam által elismert egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők a szakképesítés megszerzését tanúsító okirattal igazolhatják.

 

Amennyiben a mentesítő iskolai végzettséged alapján nem egyértelmű a mentességed, úgy javasoljuk felvenni valamelyik Vöröskereszt szervezettel vagy kormányablakkal a kapcsolatot és a bizonyítvánnyal együtt konkrétan megérdeklődni a mentesülést.

 

Bármelyik másik elsősegély végzettség, - pl. munkahelyi, vízi, tábori, stb. – nem egyenértékű és nem helyettesíti a közúti elsősegély végzettséget.

 

Ha már volt régebben közúti elsősegély vizsgád de elveszett az elsősegély kártyád, úgy a kiállító Vöröskereszt szervezetnél tudsz igényelni másolatot, természetesen külön térítés ellenében.

 

Az elsősegély kártyádat a jogosítványod igényléséhez, a kormányablakba vigyed. Először és utoljára ott lesz rá szükséged, míg az elsősegély ismereted egész életedben életbevágóan fontos, mert ez a tudásod lehet, hogy pont a Te saját életedet mentheti meg…